Jadłospis obiadowy w dniach 16-20.09.2024r.

16.09. – PONIEDZIAŁEK
Zupa ziemniaczana 350 ml (6,8,9,14); Ryż z jabłkiem i jogurtem 250g (14); Kompot wiśniowy 0,2l

17.09. – WTOREK
Pomidorowa z makaronem 350 ml (1a,3,6,8,9,14); Kotlet mielony 100g (1a,3,6,8,9); Ziemniaki 200g; Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i sosem czosnkowym 100g (14)
Woda 0,2l

18.09. – ŚRODA
Zupa brokułowa 350 ml (6,8,9,14); Makaron z kurczakiem po chińsku 250g (1a,3,6,8,9,10); Kompot wieloowocowy 0,2l

19.09. – CZWARTEK
Barszcz czerwony 350 ml (6,8,9,14); Karkówka pieczona z sosem paprykowym 100g (6,8,9); Kasza gryczana 100g; Kalafior na maśle 100g (14); Napar miętowy 0,2l

20.09. – PIĄTEK
Zupa ryżowa z koperkiem 350ml (6,8,9,14); Filet z ryby panierowany 100g (1a,3,6,8,9); Ziemniaki 200g; Surówka z kiszonej kapusty 100g (6,8,9) ; Kompot truskawkowy 0,2l

Alergeny
oznaczenia:

1. Zboże zawierające gluten
1a gluten pszenny
1b gluten żytni
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby

5.  Orzeszki ziemne (arachidowe)
6.  Soja i produkty pochodne
7.  Orzechy tj. Migdały, laskowe, włoskie, nerkowce
8.  Seler
9.  Gorczyca

10. Nasiona sezamu
11.  Dwutlenek siarki i siarczyny
12.  Łubin
13.  Mięczaki
14.  Mleko i produkty pochodne

W każdym posiłku zostały wyszczególnione substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.