
Jadłospis obiadowy w dniach 05-09.05.2025r.
05.05. – PONIEDZIAŁEK
Barszcz czerwony 350 ml (6,8,9,14); Makaron penne ze szpinakiem i sosem serowym 200g (1a,3,6,8,9,14); Kompot wieloowocowy 0,2l
06.05.– WTOREK
Pomidorowa z makaronem 350 ml (1a,3,6,8,9,14); Rumsztyk z cebulką 100g (1a,3,6,8,9); Ziemniaki 200g; Ogórek świeży 100g; Napar herbaciany 0,2l
07.05. – ŚRODA
Zupa ziemniaczana 350 ml (6,8,9,14); Risotto drobiowe z sosem serowym 250g (6,8,9,14); Kompot śliwkowy 0,2l
08.05. – CZWARTEK
Zupa ogórkowa 350 ml (6,8,9,14); Gulasz wieprzowy 100g (1a,6,8,9); Mix kaszy jęczmiennej i gryczanej 100g; Fasolka szparagowa na maśle 100g; (14) Napar miętowy 0,2l
09.05. – PIĄTEK
Zupa rybna 350 ml (4,6,8,9,14); Placki ziemniaczane ze śmietaną 200g (1a,3,6,8,9,14); Kompot wiśniowy 0,2l
Alergeny
oznaczenia:
1. Zboże zawierające gluten
1a gluten pszenny
1b gluten żytni
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Orzechy tj. Migdały, laskowe, włoskie, nerkowce
8. Seler
9. Gorczyca
10. Nasiona sezamu
11. Dwutlenek siarki i siarczyny
12. Łubin
13. Mięczaki
14. Mleko i produkty pochodne
W każdym posiłku zostały wyszczególnione substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.