Jadłospis obiadowy w dniach 27-31.01.2024r.

27.01. – PONIEDZIAŁEK
Zupa kalafiorowa 350 ml (6,8,9,14); Gulasz wieprzowy 100g (6,8,9); Mix kaszy jęczmiennej i gryczanej 100g; Warzywa gotowane 100g (14); Napar herbaciany 0,2l

28.01. – WTOREK
Pomidorowa z makaronem 350 ml (1a,3,6,8,9,14); Gyros 100g (6,8,9); Ziemniaki 200g; Surówka z kapusty pekińskiej 100g (14); Napar miętowy 0,2l

29.01. – ŚRODA
Zupa ogórkowa 350 ml (6,8,9,14); Racuchy drożdżowe z jabłkiem i cukrem pudrem 200g (1a,3,6,8,9,14); Kompot wieloowocowy 0,2l

30.01. – CZWARTEK
Zupa szwajcarska 350 ml (6,8,9,14); Bigos 150g (6,8,9); Ziemniaki 200g; Kompot porzeczkowy 0,2l

31.01 – PIĄTEK
Zupa ziemniaczana 350 ml (6,8,9,14); Paprykarz rybny 150g (4,6,8,9), Ryż 100g; Kompot wiśniowy 0,2l

Alergeny
oznaczenia:

1. Zboże zawierające gluten
1a gluten pszenny
1b gluten żytni
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby

5.  Orzeszki ziemne (arachidowe)
6.  Soja i produkty pochodne
7.  Orzechy tj. Migdały, laskowe, włoskie, nerkowce
8.  Seler
9.  Gorczyca

10. Nasiona sezamu
11.  Dwutlenek siarki i siarczyny
12.  Łubin
13.  Mięczaki
14.  Mleko i produkty pochodne

W każdym posiłku zostały wyszczególnione substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.