Jadłospis obiadowy w dniach 05-09.05.2025r.

05.05. – PONIEDZIAŁEK
Barszcz czerwony 350 ml (6,8,9,14); Makaron penne ze szpinakiem i sosem serowym 200g (1a,3,6,8,9,14); Kompot wieloowocowy 0,2l

06.05.– WTOREK
Pomidorowa z makaronem 350 ml (1a,3,6,8,9,14); Rumsztyk z cebulką 100g (1a,3,6,8,9); Ziemniaki 200g; Ogórek świeży 100g; Napar herbaciany 0,2l

07.05. – ŚRODA
Zupa ziemniaczana 350 ml (6,8,9,14); Risotto drobiowe z sosem serowym 250g (6,8,9,14); Kompot śliwkowy 0,2l

08.05. – CZWARTEK
Zupa ogórkowa 350 ml (6,8,9,14); Gulasz wieprzowy 100g (1a,6,8,9); Mix kaszy jęczmiennej i gryczanej 100g; Fasolka szparagowa na maśle 100g; (14) Napar miętowy 0,2l

09.05. – PIĄTEK
Zupa rybna 350 ml (4,6,8,9,14); Placki ziemniaczane ze śmietaną 200g (1a,3,6,8,9,14); Kompot wiśniowy 0,2l

Alergeny
oznaczenia:

1. Zboże zawierające gluten
1a gluten pszenny
1b gluten żytni
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby

5.  Orzeszki ziemne (arachidowe)
6.  Soja i produkty pochodne
7.  Orzechy tj. Migdały, laskowe, włoskie, nerkowce
8.  Seler
9.  Gorczyca

10. Nasiona sezamu
11.  Dwutlenek siarki i siarczyny
12.  Łubin
13.  Mięczaki
14.  Mleko i produkty pochodne

W każdym posiłku zostały wyszczególnione substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.